Programma

Vrijdag

Jullie worden tussen 16:30 uur en 17:30 uur verwacht op subkamp Nieuwkerk (adres staat in uitnodiging die je per mail zult ontvangen). We gaan ervan uit dat jullie gegeten hebben. Nadat jullie je gemeld hebben bij de staf van de Ouder-Kind-Hike kan de tent opgezet worden. Prima tijdstip om nog eens goed te oefenen met zijn tweeën de tent op te zetten en in te richten. Om 19:00 uur is er een centrale opening met alle deelnemers van HIT Alphen.

DSC_0443Daarna gaan we terug naar onze eigen kampplaats waar we de rest van de avond zullen doorbrengen. Op het programma staan de opening van de Ouder-Kind-Hike, informatie over de komende dagen en we vertellen wat we van jullie verwachten. Tevens controleren wij de lijst van jullie mobiele nummers, zodat we elkaar tijdens de HIT kunnen bereiken. Daarna doen we diverse leuke spelen zodat we elkaar wat beter leren kennen.

De ouder brengt het kind op een bepaald moment naar bed; alle slaaptenten staan in de buurt van de plaats waar de ouders zitten, zodat ze een oogje (en oortje) in het zeil kunnen houden terwijl hun kind slaapt. Als ook de oudste kinderen op bed liggen hebben de ouders nog alle tijd om nader kennis te maken onder het genot van een drankje, totdat het ook voor hen bedtijd is.

Zaterdag en Zondag

Op zaterdag- en zondagmorgen wordt na het opstaan door ons het ontbijt uitgedeeld. Jullie maken dan meteen een lunchpakket.
Daarna breken jullie je tent af en leggen jullie al je bagage (tent, slaapzakken, matjes etc.) klaar voor vervoer. Zelf nemen jullie dus alleen een dagrugzakje mee met regenpak, lunch, drinken, lekkere dingen en ……verzin zelf maar. Meestal vinden de kinderen het leuk zelf ook een (klein) rugzakje te dragen met wat spulletjes. Dan horen ze er echt bij.

P1110223Nu is het tijd om de route uit te zetten. Jullie bepalen zelf de route en de lengte, maar krijgen daarvoor tips van het stafteam. Wat vinden jullie leuk: over de heide, naar de vogelkijkhut, langs een slingerende beek, koffie/fris met appelgebak of de speeltuin. We zitten dit jaar ook vlak bij België, zodat je ook eenvoudig de grens over kunt om een lekker Belgisch frietje te halen. Waarschijnlijk wordt het een combinatie van dit alles. De kortste route naar het volgende kampterrein is ongeveer 8 km, dus dat moet te doen zijn voor iedereen. Maar vinden jullie het leuk om veel te zien, dan kun je de route uitbreiden. Dan gaan jullie op pad met een kaart in de hand, waarop het huidige en het nieuwe kampterrein staan aangegeven. Jullie moeten dus wel een beetje kunnen kaartlezen. Jullie bepalen zelf je tempo en rusttijden, zolang jullie maar op tijd op het volgende kampterrein aankomen.

Onderweg kunnen jullie ook nog posten van andere HIT-onderdelen tegen komen.

Altijd leuk om naar te kijken en als het daar niet te druk is mogen jullie misschien zelf ook wel eens proberen ………

DSC_0126Als jullie op het nieuwe kampterrein aankomen staat jullie bagage al weer klaar. Nu zetten jullie eerst de tent op. Daarna kunnen jullie uitrusten of spelen totdat iedereen binnen is. Dan wordt het eten uitgedeeld, zodat jullie met zijn tweeen op jullie eigen brandertje en met jullie pannen kunnen gaan koken. Het is echt de bedoeling dat het kind samen met de ouder kookt. Gezellig samen aardappels schillen, groenten schoon maken en afwassen. Daarna is er voor de liefhebbers een avondspel en kampvuur.
Als de kinderen in bed liggen kunnen de ouders rond het kampvuur weer bijkletsen onder het genot van een drankje.

Maandag

We beginnen na al deze vermoeiende dagen met een beetje uitslapen.

Na het ontbijt en het afbreken van de tent leggen we weer alle bagage klaar voor vervoer.
We lopen nu terug naar ’t Zand.
Daar is om 15:00 uur de centrale sluiting met alle HIT-Alphen deelnemers. Tijd om afscheid te nemen, telefoonnummers en/of e-mailadressen uit te wisselen.

Hierna zit het er weer op.
Hopelijk kunnen jullie terug kijken op een fantastisch avontuur.